Koncert ‘Nessun dorma’ će se u slučaju kiše održati u HNK Ivana pl. Zajca

Dražen Šokčevič

Gala koncert najljepših opernih arija i dueta pod nazivom ‘Nessun dorma’ će se u slučaju kiše održati u HNK Ivana pl. Zajca, obavijestili su iz ‘Zajca’.

Vodstvo i umjetnici riječkog Narodnog kazališta su nedavno najavili koncerte na Trgu riječke rezolucije i premijernu izvedbu nove verzije Händelove opere ‘Julije Cezar u Egiptu – iznova’. Novost je da se drugi koncert u subotu, 25. srpnja s početkom u 21 sat, u slučaju kiše prebacuje u prostor “Zajca”, isto kao i promocija CD-a ‘Nikola Šubić Zrinjski’.

Uz Riječki simfonijski orkestar i Riječki operni zbor nastupit će prvakinje i prvaci riječke Opere Kristina Kolar, Anamarija Knego, Ivana Srbljan, Aljaž Farasin, Domagoj Dorotić, Robert Kolar i drugi solisti te posebna gošća, počasna članica ansambla riječke Opere, Diana Haller.

Intendant Marin Blažević je na nedavnoj medijskoj konferenciji kako će “koncerti s ponešto različitim programom pokazati svu snagu riječke Opere te kako ono što je riječka Opera postigla u proteklih pet godina nije bila tek slučajnost, već dio strategije razvoja i napretka.“

Maestra Beatrice Venezi, jedna od najistaknutijih dirigentica u talijanskom opernom svijetu, izrazila je posebnu sreću što nakon nekoliko mjeseci može ponovno stati pred orkestar i to upravo u Rijeci. Uz to je naglasila kako će ovi koncerti poslati posebnu poruku, poruku ponovnog susreta solista i orkestra, ponovnog susreta s publikom.

Maestra Beatrice Venezi

Najavljujući pak premijeru nove verzije Händelovog ‘Julija Cezara u Egiptu’ u petak 31. srpnja, dramaturg i redatelj Marin Blažević publici je obećao spektakl estetskog i vizualnog užitka.

“Posebni uvjeti bili su poticaj za izmjene u scenografiji i svjetlu, a ono što je još važnije jest činjenica da su četiri godine koje su protekle od prve premijere toliko utjecale na koncept predstave da je u konačnici riječ o novoj, a ne obnovljenoj opernoj predstavi, posebno u dramaturškom i redateljskom segmentu“, rekao je Blažević

U ulogama Julija Cezara i Kleopatre ponovno ćemo gledati i slušati Dianu Haller i Anamariju Knego, a solističkoj ekipi prvi put će se pridružiti Dubravka Šeparović Mušović u ulozi Cornelije te Michaela Selinger u ulozi Sesta. Izvedbom će ravnati maestro Ville Matvejeff.

Promocija međunarodnog CD-a ‘Nikola Šubić Zrinjski’ u izvedbi Opere HNK Ivana pl. Zajca u izdanju Classic Produktion Osnabrück (CPO) će se održati u subotu, 25. srpnja na Trgu Riječke rezolucije u 19.30 sati sat kada će ga predstaviti muzikologinja i glazbena kritičarka Bosiljka Perić Kempf.

Julije Cezar u Egiptu – iznova

Komentiraj

nacional banner
nacional banner