HNK Ivana pl. Zajca predstavlja djeci sve što kazalište može

HNK Ivana pl. Zajca

Predstava za djecu ‘Kazališna čarolija’ je na programu HNK Ivana pl. Zajca od utorka 27. studenog u 19 sati.  Tijekom studenog i prosinca ova predstava za najmlađe izvodit će se u jutarnjim i večernjim terminima.

U trajanju jednog školskog sata bit će predstavljeno ono što kazalište može, i ne može. Po čemu se razlikuje od filma, televizije, književnosti i likovnih umjetnosti, a opet i što sve od svih njih posuđuje kako bi postalo to što jest – čarolija.

Najmlađa publika će moći vidjeti neke od najljepših baletnih, opernih i dramskih scena, a usto i sva čuda tehnike neophodna kako bi se stvorila kazališna iluzija – dana, noći, kiše, vjetra, snijega, grmljavine, oluje, mora i planina, leta, predjela mašte i misli. Na kraju, svi će zajedno plesati, pjevati pa i glumiti, jer kazalište je igra u kojoj sudjeluje i publika.

Kreativni tim “Zajca“ na čelu s redateljem Giuliom Settimom, osmislio je priču u kojoj mašta nema granica i u kojoj jedan dirigentski štapić može postati moćni čarobni štapić koji daje moć onome tko ga drži u ruci.

U predstavi sudjeluju sve umjetničke grane HNK Ivana pl. Zajca: Hrvatska drama, Opera, Balet i Talijanska drama. Glume, pjevaju, sviraju i plešu: Anastazija Balaž, Giuseppe Nicodemo, Predrag Sikimić / Dražen Mikulić, Osman Eyublu, Leonora Surian Popov, Ivna Bruck, Lucio Slama, Nikola Nedić, Cristina Lukanec, Andrej Koteles, Marta Voinea Čavrak, Tilman Patzak, Jasmin Mekić, Sabina Salamon i Katja Budimčić.

Pričom, koja će svojim zapletom zasigurno izmamiti smijeh i donijeti iznenađenja, nastoji se potaknuti dječja mašta i zanimanje za kazalište.

“Divno je maštati o svemu što bi se moglo dogoditi na jednoj običnoj pozornici. A, još je bolje kad ono zamišljeno postane moguće i stvarno. Međutim, osim ljepote i atraktivnosti kazališnih efekata, meni osobno draža je poruka priče, jer ova predstava slavi kazalište kao kuću mašte i pokušava stimulirati želju za kazalištem. Kazalište mora biti emotivno događanje i mora postati svojevrsnom navikom kako bi najmlađi i kada odrastu čuvali tu želju za odlaskom u kazalište“, rekao je redatelj predstave Giulio Settimo.

Komentiraj