HNK Ivana pl. Zajca nastavlja stvarati i uz publiku je online

HNK Ivana pl. Zajca

 

Kazalište je nezamislivo bez javnog okupljanja većeg broja ljudi, a u biti kazališta je upravo socijalni kontakt i kolektivni doživljaj, no zbog nastale situacije HNK Ivana pl. Zajca je među prvima otkazao svoj raspored.

Vodstvo riječkog kazališta  odlučilo je da se , sve dok ne bude zabranjen sav rad u javnim ustanovama, reorganizira i upregne  svu svoju kreativnost kako bi nastavio umjetnički djelovati.

Sve do ponovnog otvaranja kazališne zgrade za javnost, program ‘Zajc uz vas’ će biti dostupan putem kazališnog Youtube kanala te društvenih mreža.

Dokle god budu mogli raditi održava se online program sljedećeg sadržaja i rasporeda:

1. Jutarnja selfie poezija

Svakog jutra u 8 sati, jedan će glumac Hrvatske ili Talijanske drame za vas govoriti poeziju. Svakog jutra jedna pjesma.

2. Arija u podne

Svakog dana u podne, solistica ili solist našeg opernog ansambla izvest će jednu ariju uz osobnu posvetu.

3. “Zajčić” za laku noć

Glumci Hrvatske i Talijanske drame svake će večeri u 20 sati ispričati priču vašoj djeci za laku noć.

4. Baletna insomnia

U kasnijim večernjim satima, u 22 sata, program se zatvara kratkim plesnim videoom: baletnom vježbom, solom, koreografskim fragmentima (na sigurnoj udaljenosti)…

Sve zaposlenice i zaposlenici Kazališta, koji nisu u rizičnim skupinama, rade bilo od kuće bilo u zgradi Kazališta, poštujući pri tome sve mjere sigurnosti te pripremaju program kojim ćemo krenuti čim nam bude dozvoljeno otvoriti naša vrata našoj publici.  Sve djelatnice i djelatnici spremni su produžiti trajanje ove i ranije krenuti u novu kazališnu sezonu, a sve kako bismo realizirali sav planirani program u ovoj godini.

Sve informacije o otkazanim predstavama koje su bile u prodaji  možete dobiti na blagajni Kazališta (tel. 051/337-114, e-mail: [email protected]). Za većinu programa već nudimo zamjenske termine u svibnju, lipnju i srpnju, a ukoliko vam ponuđeni zamjenski termini ne odgovaraju ili pak ne postoje, na blagajni možete, do 14. travnja,  ostvariti  povrat novca za kupljene ulaznice.

Radno vrijeme blagajne: od ponedjeljka do petka  9.00-15.00 sati, a subotom 9.00-13.00 sati.

Komentiraj