HNK IVANA PL. ZAJCA Konstituirajuća sjednica Kazališnog sabora održat će se 9. rujna

Davor Zunic

Prva, konstituirajuća sjednica Kazališnog sabora održat će se 9. rujna s početkom u 19:00 sati na pozornici HNK Ivana pl. Zajca.

Tema prve sjednice bit će ‘Vizija razvoja riječkog HNK 2016-2020’.

Prvu sjednicu vodit će vršitelj dužnosti intendanta Marin Blažević i v.d. ravnatelji umjetničkih ansambala HNK, uz sudjelovanje gostiju čija će se imena objavljivati na službenoj kazališnoj Facebook stranici do petka.

Već je u zajedničkom programu Olivera Frljića i Marina Blaževića za ‘Novo, odgovorno, različito: Hrvatsko narodno kazalište u Rijeci’ najavljeno da “novi HNK Ivana pl. Zajca publiku neće svoditi na pasivnog konzumenta gotovog kazališnog proizvoda, nego će raditi na njezinom integriranju u život kazališta, proširivanju pa i educiranju”.

Kao varijaciju programa ‘Diplomirani gledatelj’, već početkom nove sezone 2016/2017 pokrećemo Kazališni sabor. Cilj projekta je uspostaviti Rijeku kao kazališno središte, u kojem se kritički i interdisciplinarno promišljaju izvedbene umjetnosti. Sjednice Kazališnog sabora sazivat će se jednom mjesečno, svaki mjesec vodit će ih druga osoba (članovi ansambala, orkestra, uprave, gosti …), a ‘saborski zastupnici’ bit će pozvani postavljati pitanja, replicirati, kritizirati, predlagati.

Sudjelovanjem na sjednici, ‘zastupnici’ će imati pravo postavljati pitanja, replicirati, ispravljati netočne navode, napustiti sjednicu – sve baš kao u Saboru. Članom Kazališnog sabora postaje se dolaskom na sjednicu gdje će sudionicima biti uručena članska kartica. Prigodom svakog dolaska na Kazališni sabor, ‘zastupnici’ će dobiti mjesečni pečat te predočenjem kartice s pečatom ostvariti mogućnost popusta od 50% na kupnju dvije ulaznice (osim Novogodišnjih koncerata, Super-gala koncerta 16. 11, premijera i komercijalnih gostovanja).

Svi su pozvani. Naravno, ‘stranke i koalicije’ mogu se slobodno osnivati, ili sudjelovati u radu riječkog Kazališnog sabora kao nezavisni zastupnik.

Ulaz na sjednicu je slobodan.

Komentiraj