HNK Ivana pl. Zajca: Izvedba opere ‘Cavalleria rusticana’ u ponedjeljak će početi pola sata kasnije, zbog utakmice

Dražen Šokčević

HNK Ivana pl. Zajca je omogućio svim ljubiteljima Hrvatske nogometne reprezentacije i još bolje opere da ne propuste ni utakmicu niti vatrenu izvedbu slavne Mascagnijeve ‘Cavallerije rusticane’

Početak operne predstave u ponedjeljak, 28. lipnja, je pomaknut za 30 minuta kasnije, odnosno u 20 sati. Svi nogometni navijači moći će tako najprije bodriti naše sportaše u osminu finala Europskog nogometnog prvenstva, a potom preseliti u klimatizirano gledalište riječkog ‘Zajca’ i povicima “Bravi!” nastaviti u navijačkom tonu za operne pjevačice i pjevače te Riječki simfonijski orkestar pod ravnanjem Valentina Egela.

Dodatni razlog za dolazak u kazalište u ponedjeljak je taj da će postava opere “Cavalleria rusticana” nastupiti u novom sastavu. Uz nenadmašnu i nezamijenjivu Kristinu Kolar na poziciji centarfora, naravno, u ulozi Santuzze, u špici će, kao Turiddu, igrati i Dimitris Paksoglou i to po prvi put na riječkom terenu, jednako kao i Ivana Srbljan, neodoljiva Lola, u veznom redu. Na svojim ranijim pozicijama ostaju Robert Kolar i Sofija Cingula.

Komentiraj