Davor Zunic

HNK IVANA PL. ZAJCA Dosadašnji rezultati akcije ‘Obnovimo riječko Kazalište’ i nedavno okupljanje donatora

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca izdalo je objavu za javnost o dosadašnjim rezultatima akcije ‘Obnovimo riječko Kazalište’ i nedavnom okupljanju donatora.

Na nedavnom okupljanju donatora koji su pomogli obnovu stolica u parteru HNK Ivana pl. Zajca, gospođa Grozdana Božić, odvjetnica iz Rijeke odlučila je donirati 40 000 kuna koliko je nedostajalo do ukupnog iznosa potrebnog za obnovu tepiha u parteru.

Obnova je najavljena javnosti na novogodišnjim koncertima, a prva faza prikupljanja novčanih sredstava, za svih 294 stolica u parteru, završena je u travnju.

Prva firma koja se odazvala akciji bila je Poliklinika Medico Rijeka na čelu s tadašnjim ravnateljem Vladimirom Mozetičem, a prva privatna osoba bila je gđa. Iva Piglić Lazić.

Obnovu kazališta omogućile su firme: Poliklinika Medico, JGL d.d.,Specijalna bolnica za ortopediju i opću kirurgiju “Dr. Nemec”, AMEC Rijekatekstil, Milenij Hoteli, Brodokomerc-Nova d.d., Brodogradilište Viktor Lenac, Brasidas Group AG, Jadranka DD, Mali Lošinj, AUREA international d.o.o., Elcon Geraetebau d.o.o., Stojarsko-Akustički inženjering d.o.o.

Također, obnovu su omogućile i privatne osobe: Grozdana Božić (cijeli red partera), Velibor Panjković (obitelj je obnovila cijeli red partera), Ružičić-Kessler (obitelj je obnovila cijeli red partera), Iva Piglić Lazić (uz svoje stolice poklonila je stolice svojoj obitelji i prijateljima), obitelj/famiglia Franco Nicodemo, Lary Zappia, Irena Simić-, Zoran Škrobonja i Nina Roso Škrobonja, Dunja i Nikola Carević, Davorin i Theresa Bekl, Stefania Bozzato Gim & Gun Gil Gim, Zlatko – Daće Šporer i Dunja Šporer, obitelj Katalinić, Dorčić, Kalac, Anka Tomac, Olga Zdelarec, Učenici A-IV-1 razreda Srednje građevinske tehničke škole (generacija 1963/64. godine, koji su svom razredniku prof. Franji Kurbafinskom poklonili stolicu u parteru Kazališta za njegov 96. rođendan, Manfred Schneider, Mirna Rubeša.

Obnovu je omogućila i Udruga građana “Riječki val”.

Kazalište su obnovili većinom posjetitelji, zaljubljenici u kazalište, ali su donacije stizale i iz Amerike, Italije, Švicarske… Nakon što su skupljena sva potrebna sredstva za obnovu stolica i tepiha u parteru, sljedeći korak je obnova loža na mezzaninu. Već sada znamo da će po jednu ložu na mezzaninu obnoviti Rijekatekstil, zatim Giorgio Surian te “Riječani u svijetu”.

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca zahvalno je svima koji ste se odazvali inicijativi ‘Obnovimo riječko kazalište’….

Komentiraj