HNK Ivana pl. Zajca dobio dvije nacionalne prvakinje

facebook.com

Odlukom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, riječki je HNK Ivana pl. Zajca dobio dvije nacionalne prvakinje – Oliveru Baljak i Kristinu Kolar.

Zahvaljujući njihovom iznimnom umjetničkom djelovanju i postignućima, dosadašnjim je istaknutim prvakinjama riječkog “Zajca“ tako dodijeljen najviši status u hrvatskom kazalištu, Oliveri Baljak za dramu, a Kristini Kolar za operu.

Olivera Baljak obilježila je i kreirala identitet HNK Ivana pl. Zajca u proteklih gotovo 40 godina kao jedna od najistaknutijih glumica riječkog i hrvatskog glumišta u svojoj generaciji.

Kristina Kolar, jedna od glavnih nositeljica riječkog opernog repertoara, posljednih je dvadeset godina snažno obilježila i riječku i hrvatsku opernu scenu, a istodobno izgradila i uspješnu međunarodnu karijeru.

Njihov novi “status” će se obilježiti dvjema svečanim izvedbama predstava u kojima su ostvarile dojmljive i hvaljene uloge.

Tako će izvedba predstave ‘Predsjednice’, u petak 15. veljače u 19.30 sati, u HKD-u na Sušaku, biti posvećena nacionalnoj dramskoj prvakinji Oliveri Baljak. Nakon završetka predstave, na pozornici će joj se pridružiti kolege iz Hrvatske drame te intendant Marin Blažević.

Izvedba opere ‘Macbeth’ u utorak 19. velječe u HNK Ivana pl. Zajca u 19 sati će biti posvećena nacionalnoj opernoj prvakinji Kristini Kolar. I njoj će se po završetku predstave pridružiti kolege i intendant.

Komentiraj