hina

HNiP pozvao novinare na dostojanstveno i etično izvještavanje o generalu Praljku

Hrvatski novinari i publicisti (HNiP) izrazili su u nedjelju sućut obitelji i prijateljima generala Slobodana Praljka te su pozivali novinare na dostojanstveno i etično praćenje te tragedije budući da, kako ističu, dio medija i novinara iznosi neobjektivne i senzacionalističke priče o preminulom generalu Praljku.

Iz HNiP-a u priopćenju ističu da je pokojni Slobodan Praljak svoj život posvetio borbi za hrvatski narod, kako za njegov opstanak u nametnutom ratu, tako i za istinu u procesu pred Haaškim sudom.

“Kao čovjek koji je duboko vjerovao u čast i pravdu, svojim tragičnim činom odbio je duboku nepravdu izrečene presude i tako konačno položio i svoj život za svoju i nacionalnu čast. Nažalost, dio medija i novinara iznose neobjektivne i senzacionalističke priče o preminulom generalu Praljku, te dovode u pitanje obrambenu prirodu rata Hrvata u BiH i Domovinskog rata, što oštro osuđujemo”, poručili su iz HNiP-a u priopćenju koje je potpisala predsjednica Katja Kušec.

Iz HNiP-a priopćuju i kako s obzirom na veliki broj poruka koje dobivaju iz BiH o strahu bosanskih Hrvata zbog nedavnih ‘zveckanja’ oružjem najviših bošnjačkih dužnosnika pozivaju kolege iz svih medija da “posvete veću pozornost situaciji u susjednoj državi, te snagom istinitog i objektivnog izvještavanja pomognu opstanku hrvatskog naroda, koji je danas najugroženija i najnezaštićenija etnička skupina u BiH”.

Komentiraj