HND upozorava na pokušaj otimanja svoje imovine

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u srijedu je na konferenciji za novinare upozorilo na “pokušaj otimanja svoje imovine” zbog presude, navodno donesene temeljem krivotvorenih dokumenata, nakon koje HND treba platiti 2,5 milijuna kuna.

Sporan je, navodi HND, ugovor o zakupu prostora u prizemlju zgrade, koji je 1990. HND potpisao s tvrtkom U.T.T. Europa 92. Nakon više od 20 godina, koliko je trajao sudski spor, HND je izgubio parnicu te mora platiti iznos koji s kamatama premašuje 2 i pol milijuna kuna. HND ističe da je tijekom tog procesa korišten niz lažnih dokumenta i računa što dovodi u pitanje cijeli postupak.

“Stoji da smo izgubili spor protiv stečajne mase Europa 92 s određenim OIB-om. Kad taj broj ukucate u sudski registar – nećete ga pronaći. Ključni identifikacijski podatak – ne postoji u sudskom registru”, izjavila je članica Izvršnog odbora Hrvatskog novinarskog društva Slavica Lukić.

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko, pak, ističe kako dvije trećine iznosa otpada na zatezne kamate. “Dakle, sva sporost hrvatskog pravosuđa prelama se na leđima HND-a – središnjeg mjesta obrane novinarske profesije”, poručio je Zovko.

Komentiraj