HND upozorava na napad na novinara i snimatelja HRT-a u Jasenovcu

FaH

Hrvatsko novinarsko društvo  (HND) upozorilo je u utorak da je na novinara i snimatelja HRT-a Igora Ahmetovića nasrnuo mještanin Jasenovca, pokušavajući ga omesti u praćenju skupa antifašističkih organizacija iz Zagreba koje su došle izraziti nezadovoljstvo postavljenom pločom na kojoj piše “Za dom spremni”.

Mještaninu je zasmetalo što ga Ahmetović, dopisnik HRT-a iz Siska, snima pa ga je u tome pokušao verbalno i fizički spriječiti, primivši mu kameru jednom rukom. Novinar mu je pokušao objasniti da snima na javnoj površini, a do većeg incidenta nije došlo i zbog primjerene reakcije okupljenih, navodi HND u priopćenju.

Ogranak HND-a na HTV-u uputio je zbog tog događaja dopis nadređenima na HRT-u u kojem ih obavještava o nemilom događaju.

“Kako su novinari HRT-a, čemu smo svjedočili i zadnjih tjedana, izloženi napadima kojima je posredno ili neposredno ugrožena njihova sigurnost, ovim putem upozoravamo i na ovaj slučaj, a HRT pozivamo na reakciju prema nadležnim službama”, stoji u priopćenju.

Komentiraj