HND: “Premijeru, ne optužujte novinare, nego odgovarajte”

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) pozvalo je danas predsjednika Vlade Andreja Plenkovića “da prestane s nedopustivim optuživanjem novinara koji postavljaju legitimna pitanja te ga podsjeća da je premijerova zadaća na njih odgovoriti”.

HND podjsleća da je Plenković u utorak “otvoreno optužio novinara N1 Televizije Hrvoja Krešića da agitira za oporbu nakon što ga je kolega pitao hoće li otići u samoizolaciju s obzirom na to da je otkriveno kako je bio u kontaktu s tenisačem Novakom Đokovićem”. U srijedu se Plenković, pak, “krajnje neprimjereno ponio prema novinarki 24 sata Nikol Zagorac, također ne odgovorivši na njezino pitanje”.

Nije to prvi put, podsjeća HND, “da predsjednik Vlade Andrej Plenković docira i javno optužuje novinare”. “Takvi postupci predsjednika Vlade nedostojni su funkcije koju obnaša i još jedan dokaz da političari u Hrvatskoj, iz koje god političke opcije dolazili, ne razumiju smisao i važnost novinara i medija. Novinari ne rade ni za vlast ni za oporbu, nego rade isključivo u interesu javnosti”.

HND razumije kako politički protivnici u izbornoj kampanji, u želji da pridobiju glasove birača, ne biraju sredstva da bi jedni druge diskreditirali, ali ne prihvaća napade i optužbe na naše kolegice i kolege, koji samo rade svoj posao, objavio je danas HND.

Komentiraj