HINA

HND osuđuje ponovni verbalni napad sutkinje Šupe na novinare

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osudilo je u srijedu verbalni napad sutkinje Maje Šupe na novinare u nastavku ponovljenog suđenja Tomislavu Horvatinčiću, kada je sutkinja Općinskog suda u Šibeniku ponovno prozvala novinare za neobjektivno izvještavanje, vikala da hrvatsko pravosuđe nije cirkus i sprdačina, kako se prikazuje u medijima, te HND-u poručila da ona nije odgovorna narodu.

HND u priopćenju navodi da je Šupe ponovno napala novinare u nastavku ponovljenog suđenja na šibenskom sudu Tomislavu Horvatinčiću, optuženom za izazivanje pomorske nesreće prije šest godina u kojoj su na svojoj jedrilici smrtno stradali talijanski supružnici Salpietro.

“Hrvatsko pravosuđe nije cirkus, a ovo suđenje nije sprdačina, kako se to prikazuje u medijima. Ja nisam bijesna sutkinja kako me se naziva po raznoraznim portalima. Nisam korumpirana sutkinja, ovaj sud nije korumpiran, svoj posao radim odgovorno i profesionalno. Napali su me iz HND-a tvrdeći da sam odgovorna narodu. A ja im poručujem da to nije točno, ja nisam odgovorna narodu“, vikala je Šupe u sudnici, što su prenijeli izvjestitelji.

HND u priopćenju podsjeća da se prvi njen obračun s novinarima dogodio na početku ponovljenog suđenja Horvatinčiću u veljači ove godine, kada je ustvrdila da se s prvog suđenja Horvatinčiću izvještavalo neobjektivno, a da se novinari uglavnom nisu bavili pravnim činjenicama.

“Sve to se događa jer vi novinari, koji pratite ovo suđenje, niste educirani i ne poznajete odredbe Zakona o kaznenom postupku. Novinari i medijske kuće nemaju pravo da procjenjuju moje donesene sudske presude. Za svoj rad odgovorna sam isključivo Županijskom sudu, Vrhovnom sudu i Ministarstvu pravosuđa“, poručila je novinarima sutkinja u višeminutnom monologu, ne navodeći niti jedan konkretan primjer neprofesionalnog novinarskog izvještavanja o suđenju.

HND je ponovno pozvao i Udrugu hrvatskih sudaca da se ogradi od ispada sutkinje Šupe.

Komentiraj