Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje grube uvrede što ih je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, prema onome što je objavljeno u medijima a potvrdio je i RTL Hrvatska, uputio novinarki RTL-a Mirjani Hrgi nakon intervjua na toj televiziji, priopćeno je iz HND-a.

Gradonačelnik Bandić, koji je i predsjednik BM 365 – Stranke rada i solidarnosti i želi biti novi hrvatski premijer, nije se po prvi puta neprimjereno ponio prema novinarima, dodaje se u priopćenju.

HND ponovo poziva sve javne osobe, političare pogotovo, da prestanu vrijeđati i napadati novinare te da ih puste da neometano rade svoj posao koji je javni interes, od iznimne važnosti za sve građane.

Bandić je u četvrtak navečer na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi reagirao na svoje gostovanje na RTL televiziji i medijske objave kako je nakon te emisije izvrijeđao voditeljicu Mirjanu Hrgu, ustvrdivši kako se radi o montiranom procesu protiv njega i zatražio da se objavi integralni razgovor njega i voditeljice i nakon emisije.

Bandić je nakon emisije u utorak na RTL-u izvrijeđao Mirjanu Hrgu. Cijelu situaciju iza kamera netko je uspio i snimiti, pa se u međuvremenu pojavio i tonski zapis. Mediji su prenijeli kako je Bandić, zbog pitanja voditeljice o dječjim vrtićima i  konstatacije da u Zagrebu ima vrtića u kojima roditelji moraju kupovati WC-papir, voditeljici rekao “Jesi ti ikad rodila? Nisi. Onda nemoj o tome govoriti”.

Komentiraj