HND osudio prijetnje novinarima Slobodne Dalmacije na komemoraciji u Radošiću

Splitsko-dalmatinski ogranak HND-a oštro je u utorak osudio uvrede i prijetnje novinarima Slobodne Dalmacije za vrijeme komemoracije žrtvama zloglasnog stratišta Kevina jama u mjestu Radošić, pozvavši policiju da istraži događaj.

“Tijekom komemoracije dvije muške osobe u više su navrata ometale rad novinara, a u jednom trenutku mu zaprijetile: ‘Što ti imaš pisati, ajde gubi se odavde, hoćeš da te sada bacim dolje u jamu?’”, priopćili su iz Hrvatskog novinarskog društva (HND).

Opisujući napade i prijetnje koje je novinarska ekipa Slobodne Dalmacije doživjela tijekom izvještavanja u mjestu Radošić pokraj Sinja navode kako se ekipi više osoba unosilo se u lice, vrijeđalo ih i prijetilo im.

Iste su osobe, dodaju, za novinare koji nisu bili prisutni na komemoraciji govorile da ih “treba metnuti pod sać i zasuti žeravom”.

Prema izvještaju Slobodne Dalmacije, na komemoraciji žrtvama stratišta Kevina jama u mjestu Radošić bili su prisutni, među ostalima, sisački biskup mons. Vlado Košić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

Splitsko-dalmatinski županijski ogranak HND-a stoga je pozvao visoke javne i crkvene dužnosnike koji su boravili u Radošiću da se jasno ograde od ponašanja pojedinaca na komemoraciji.

Osim toga, pozvali su policiju da temeljito istraži događaj i pokrene odgovarajuće postupke, a Vladu da omogući nesmetan i siguran rad svim novinarima.

Komentiraj