HND osudio podnošenje prijave protiv žrtve i novinara: “Ovo je suludo, sumanuto i neprihvatljivo”

Hrvatsko novinarsko društvo u četvrtak je osudilo podnošenje kaznene prijave protiv žrtve i novinara te urednice Provjerenog.

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko za DNEVNIK.hr je kazao da je ovakav oblik zastrašivanja ”strašan sam po sebi jer se ide ne samo prema našim kolegama i kolegicama novinarima, nego se ide i prema žrtvi, prema nekome tko je doživio strašnu traumu”.

“Ovo je poruka svim žrtvama ubuduće što se može dogoditi ako odlučite javno progovoriti i što se može dogoditi našim kolegicama i kolegama koji bi se u budućnosti htjeli pozabaviti ovakvim pričama. Mi to najoštrije osuđujemo i ovo je nevjerojatno što se događa u zemlji koja će uskoro preuzeti predsjedanje Europskom unijom. Apsolutno podržavamo kolegice i kolege s Nove TV i o ovom ćemo slučaju, kao i svim drugima u kojima se prijeti i zastrašuje novinare, obavijestiti naše inozemne partnere”, rekao je Zovko.

Predsjednik HND-a dodao je kako je ovakva prijetnja i prijava ‘suluda, sumanuta i neprihvatljiva’. “Novinari su u ovom slučaju odradili svoj posao profesionalno i nisu ništa pogrešno napravili. Napravili su posao u interesu javnosti”, istaknuo je.

Odvjetnik Damira Škare podnio kaznenu prijavu protiv žrtve, novinara i urednice Provjerenog

Komentiraj