Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u utorak, na desetu godišnjicu ubojstva novinara i vlasnika tjednika Nacional Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franjića, priopćilo je kako i dalje nije otkriven nalogodavac ubojstva ni njegov motiv, te traže od nadležnih službi da ovaj zločin istraže do kraja.

“Ivo Pukanić i Niko Franjić ubijeni su 23. listopada 2008. u središtu Zagreba ispred redakcije Nacionala, eksplozivnom napravom podmetnutom pod njihov automobil. Za ovo dvostruko ubojstvo na dugogodišnje zatvorske kazne osuđeni su izvršitelji i jedan od organizatora. Hrvatsko tužiteljstvo je kao naručitelja likvidacije optužilo srbijanskog državljanina Sretena Jocića. Nakon suđenja provedenog pred sudom u Beogradu Jocić je oslobođen krivnje zbog nedostatka dokaza”, navode iz HND-a.

U priopćenju, kojeg je potpisao predsjednik HND-a Hrvoje Zovko, navodi se kako je za HND nedopustivo da se nakon čitavog desetljeća od počinjenja zločina još uvijek ne zna tko je i zašto naredio likvidaciju Ive Pukanića i Nike Franjića. “Još jednom tražimo od svih nadležnih tijela da u interesu obitelji, Pukanićevih i Franjićevih suradnika i čitave javnosti ovaj zločin istraže do kraja”, zaključili su.

Komentiraj