Marko Mrkonjic/PIXSELL

HLK: Pokrenut disciplinski postupak protiv liječnika Nikole Kolaka

Povjerenstvo za stručna pitanja i stručni nadzor Hrvatske liječničke komore podnijet će zahtjev Časnom sudu Komore za pokretanje disciplinskog postupka protiv liječnika Nikole Kolaka.

“Povjerenstvo je na današnjoj sjednici jednoglasno prihvatilo mišljenje zdravstveno-inspekcijskog nadzora Ministarstva zdravlja provedenog u vinkovačkoj bolnici”, izvijestila je predsjednica Povjerenstva za stručna pitanja  i stručni nadzor, dr. Jadranka Pavičić Šarić.

Podsjetimo, tijekom zdravstveno-inspekcijskog nadzora Ministarstva zdravlja utvrđeno je da porođaj rodilje, čije je dijete umrlo u vinkovačkoj bolnici, nije vođen sukladno pravilima suvremene porodničke prakse.

“Komora, ustupanje predmeta od strane Ministarstva zdravlja na dalje postupanje, smatra izrazom povjerenja i uvažavanja Komore kao samostalne i neovisne krovne strukovne liječničke organizacije te ga smatra početkom konstruktivne suradnje s Ministarstvom zdravlja u cilju unaprijeđenja zdravstvenog sustava u cjelini”, naglasio je predsjednik Hrvatske liječničke komore, dr. Trpimir Goluža.

Komentiraj