HLADNOKRVNO PRODUŽIO: Snimatelj pao pred Hasanbegovićem, on samo prošao

HRT

Nakon što je dao izjavu za medije ispred zgrade Vlade, pri čemu nije odgovarao na pitanja, ministar kulture Zlatko Hasanbegović novinarima je u odlasku rekao još nekoliko riječi.

Dok su ga snimali u prolazu, jedan se snimatelj popiknuo i pao pred ministrom, a Hasanbegović se nije ni zaustavio. Sve su snimile kamere Hrvatske televizije.

Podsjetimo, Hasanbegović je danas je oko 13 sati dao izjavu za medije u kojoj se osvrnuo na fotografiju na kojoj nosi kapu koja nalikuje na ustašku i tekstove u kojima je veličao ustaše. Između ostalog rekao je kako je to bilo davno te da mu je savjest čista, a da se nad njim provodi progon koji poprima oblik ludila.

Novinari su nakon konferencije ministru uspjeli postaviti nekoliko pitanja. Hasanbegović je kazao kako nije lagao kad je rekao da nikad nije bio dijelom Hrvatskog oslobodilačkog pokreta.

“To nije autorski tekst”

Na pitanje je li u impresumu časopisa Nezavisna država Hrvatska, kazao je kako to ne znači članstvo u HOP-u niti da je njegovom voljom došlo do toga.

“Prelistajte sve brojeve toga časopisa pa pokušajte naći bilo kakvu moju suradnju”, rekao je Hasanbegović.

Upitan je li on pisao članak da su ustaše heroji, poručio je:

“Pročitajte tekst u cjelini. To nije autorski tekst”, rekao je Hasanbegović.

Podsjetimo, jučer su Novosti objavile fotografiju ministra Hasanbegovića  s kapom nalik ustaškoj u društvu Velimira Bujanca, a otkriveno je i kako je bio suradnik časopisa “NDH” u kojem je pisao tekstove u kojima veliča ustaški pokret.

Hasanbegović je na sjednicu Vlade došao noseći pod rukom srpski časopis NIN, koji je uoči sjednice pokazao Tomislavu Karamarku.

Komentiraj