HLADNO PIVO: “‘Festival slobode’ bio je ‘Zombi party'”

“Našu borbu za bolji svijet moramo artikulirati kao borbu za zdrav razum, za bolje obrazovanje, za vladavinu prava, za suvremenu definiciju rada i prava radnika koja doista stvari čine boljima za većinu, za sekularno društvo u kojemu se odluke donose racionalno i temeljeno na znanstvenim spoznajama o svijetu oko nas, a ne na petominutnoj pretrazi na internetu ili vjerskim dogmama nastalima prije više stotina ili tisuća godina” – tim je komentarom nezavisni saborski zastupnik Bojan Glavašević komentirao jučerašnji prosvjed protiv epidemioloških mjera i Nacionalnog stožera civilne zaštite.

“Sve, ali baš sve što je potrebno znati o tzv. Festivalu slobode, sadržano je u dvije slike: prva, da su njegovi sudionici gađali medicinske sestre i liječnike plastičnim bocama i vrijeđali ih dok su pokušavali pomoći ženi koja je kolabirala. Nevjerojatna zloća i sramota. Drugo, da su glavna lica tog prosvjeda – jer to je bio prosvjed, a ne festival – bili Karolina Vidović Krišto, Velimir Bujanec i Zlatko Hasanbegović. Jedina sloboda za koju se to troje bore je sloboda da dokinu slobodu različitih od sebe”, napisao je Glavašević u komentaru na Facebooku.

Karakterističnom objavom na Facebooku prosvjed je komentirao i band Hladno pivo. “Hladno pivo osjeća se bolesno” napisali su, uz stiliziranu fotografiju srednjeg prsta i pjesmu “Zomby party”.

Usred glavnog grada…

Posted by Hladno pivo (official) on Saturday, September 5, 2020

Komentirala je i glumica Jelena Perčin: “Blago nama ako su ovo borci za slobodu. Svojim ponašanjem su potvrdili koliko su obrazovani, odgovorni i željni znanstvenog utemeljenja”.

Glumac Asim Ugljen napisao je Facebook status o svom ocu i tetku, koji su bili kirurzi. “Njih dvojica su neizmjerno voljela kirurgiju. Jer su voljeli ljude. Jer su posvetili život pomaganju drugima. I kada mi ljudi koji od medicine nisu vidjeli ni ‘m’ govore da su njih dvojica plaćenici farmaceutske industrije, to me zaboli. A kada vidim rulju koja se dere na kola medicinske pomoći: ‘Izdajnici!’ – dobijem blagi moždani udar”, napisao je Ugljen, dodajući da “ovakvo društvo nismo zaslužili”.

Komentiraj