Hladno i djelomice sunčano, na Jadranu još ponegdje umjerena bura

U utorak će u većini zemlje prevladavati hladno i djelomice ili pretežno sunčano vrijeme, prognoziraju iz DHMZ-a. U Lici, Banovini, Slavoniji i Baranji većinom oblačno, rijetko uz poneku pahulju.

Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu ujutro ponegdje još umjerena bura, podno Velebita mjestimice jaka s olujnim udarima, oslabit će i okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura od -3 do 1, a na obali, otocima i u unutrašnjosti Dalmacije između 6 i 11 °C.

Meteoalarm je zbog niiskih temperatura izdao žuta upozorenja za ppodručja Zagreba i Karlovca, dok je žuto upozorenje na snazi za području Rijeke, gdje se očekuju olujni udari bure.

U srijedu pretežno sunčano, ali uz prolazno povećanu naoblaku uglavnom u prvom dijelu dana u unutrašnjosti lokalno može pasti malo snijega, na jugu kiše.

Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni, prema otvorenom moru jak, a poslijepodne će na Jadranu zapuhati bura i sjeverni vjetar. Najniža temperatura zraka od uglavnom od -7 do -2, na Jadranu od 0 do 5 °C. Najviša između -2 i 2 u unutrašnjosti te 5 i 10 °C na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije.

Komentiraj