HKD “Napredak”: Podrška biskupu Komarici i osuđivanje napada na njega

Ivica Galovic/ PIXSELL

Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” pridružilo se u nedjelju osudama napada na banjolučkog biskupa Franju Komaricu ocijenivši nedopustivim pritiske na osobu koja se ustrajno zauzima za suživot i prava prognanih i stradalih tijekom rata.

Izražavamo “podršku radu banjalučkog biskupa Franje Komarice u njegovu predanom i iskrenom zalaganju za povratak i suživot u entitetu Republika Srpska”, priopćeno je.

“Međutim, želimo i oštro osuditi napade na biskupa koji je samo izrekao istinu o stradanju Hrvata i Bošnjaka od 1991. do 1995. godine u Banja Luci i ostalim krajevima Republike Srpske”, napominje se u tekstu.

Ističe se da biskupu Komarici “nije cilj okriviti srpski narod nego vlast koja je odgovorna i čijim dužnosnicima se sudi na međunarodnom sudu za ratne zločine”.

Zato osuđujemo “medijski i politički linč” što ga provode “najviši dužnosnici Republike Srpske, ali i neki istaknuti srpski političari u Republici Hrvatskoj koji očito ne odustaju od velikosrpske ideologije pod krinkom antifašizma”, stoji u priopćenju iz središnje uprave HKD Napredak dostavljenom medijima u Bosni i Hercegovini.

Komentiraj