Članica Ekspertne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme Hrvatske Suzana Hitrec priopćila je u četvrtak da je zatražila povlačenje imenovanja za posebnu savjetnicu ministra obrazovanja te da s kolegama iz Ekspertne skupine ostaje pri zahtjevu za razrješenje.

Ministar znaosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar u četvrtak je novinarima rekao da se nakon skupa podrške kurikularnoj reformi treba vratiti tome poslu, da još nije razriješio Ekspertnu radnu skupinu te izvijestio da će Suzana Hitrec biti njegova savjetnica.

“Pristanak Suzane Hitrec, kao članice Ekspertne radne skupine, da bude moj posebni savjetnik i da nam pomogne jedan je vid kontinuiteta”, rekao je.

Nakon te izjave, članica Ekspertne radne skupine, predsjednica Udruge ravnatelja srednjih škola Suzana Hitrec, medijima je proslijedila svoj dopis ministru Šustaru, kojim ga “moli za povlačenje” njezinog imenovanja za posebnu savjetnicu ministra, “iz osobnih razloga”.

Medije je također izviestila da “sa svojim kolegama iz Ekspertne radne skupine ostaje pri zahtjevu za razrjesenje kao članica Ekspertne radne skupine”.

Komentiraj