Historic Racing Car Croatia tim na Grobniku povodom 40. rođendana automotodroma

facebook.com

Automotodrom Grobnik je motociklistička staza, poznata javnosti i svim zaljubljenicima u aute i motore koji vole adrenalin i brzinu. Nalazi se na području Grobničkog polja i otvorena je davne 1978. godine, što znači da ove godine slavi svoju 40. godinu postojanja. Auto-moto sportovi na Kvarneru imaju dugu tradiciju, bogatu i slavnu povijest koja seže do početka prošlog stoljeća.

Povodom svog velikog rođendana, Općina Čavle, koja je i vlasnik automotodroma, na Grobnik dovodi Historic Racing Car Croatia tim, aktualnog prvaka Hrvatske na brdskim utrkama, a čine ga entuzijasti s Grobnika i bliže okolice.

Osnivač HRCC-a, koji je odobren od strane HAKS-a, kao i od HOO-a je Dorijan Kljun, čiji automobili i vozači se natječu u sklopu utrka modernih vozila. Njegova kolekcija vozila su prekrasni oldtimeri vrijedni divljenja. To su vozila koja plijene pažnju, starijoj generaciji bude sjećanja, a nešto mlađoj pružaju priliku da prožive prošlost danas. Između ostalog, Općina dovodi 20 raritetnih trkaćih automobila te poziva sve koji su zainteresirani, da dođu posjetiti ovu iznimno hvale vrijednu manifestaciju i tradiciju koja traje godinama.

 Na Grobniku u četvrtak (27. rujna) uzbuđenja i adrenalinske avanture sigurno neće nedostajati.

Cijeli događaj će se odvijati pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Komentiraj