Hipodrom korisnike obavijestio da isprazne štale i isele se do početka prosinca

U petak je obilježen Dan Grada Zagreba. Dok gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima cijeli dan slavi s građanima, korisnicima Hipodroma nije do slavlja.

Naime, kako piše Dnevnik.hr, korisnike Hipodroma iznenadila je obavijet da moraju napustiti hipodrom i isprazniti štale, odnosno odvesti konje. Rok za selidbu imaju do početka prosinca 2019. godine, a gdje bi se trebali preseliti, zasad nije poznato. Korisnike Hipodroma o iseljavanju je obavijestio sam Hipodrom.

Predsjednik Zagrebačkog konjičkog saveza Mladen Brezić kazao je kako moraju iseliti po odluci grada. “Dobili smo u srijedu odluku da se svima koji ovdje drže konje otkazuje ugovor s 31. studenim ove godine”, rekao je.

Na Hipodromu, koji je nositelj kompletnog konjičkog sporta Hrvatske, nalazi se 170 konja. “Alternativu nemamo. Rekao bih da smo jako iznenađeni odlukom grada i gradonačelnika kojeg smo smatrali velikim ljubiteljem konjičkog sporta, koji je ovdje bio vrlo čest gost. Puno sam je pomogao u razvoju konjičkog sporta i materijalno nas podržavao na svakom koraku. Dobili smo poruku – otiđite i ne vraćajte se. Smatramo da to nije u redu. Po zakonu o sportu prvo nam se mora osigurati alternativno mjesto gdje se i dalje možemo uspješno baviti konjičkim sportom”, objasnio je.

U poruci, dodao je, ne piše zašto moraju otići. “Piše da investitoru trebamo osloboditi prostor hipodroma. Nije nam jasno tko je investitor, nismo imali direktne razgovore ni s kim u gradu”, zaključio je Brezić.

Podsjetimo, gradonačelnik Milan Bandić nedavno je najavio da će napraviti “zagrebački Manhattan”, a riječ je o prostoru koji bi se protezao od Jadranskog mosta na zapadu, rijeke Save na sjeveru, Velesajma na jugu te prostora između zgrade Ine i Mosta slobode na istoku.

Komentiraj