EPA/PETER POWELL

HILLBOROUGH TRAGEDIJA Obitelji žrtava pripremaju zajedničku tužbu protiv policije

Obitelji žrtava Hillsborogh katastrofe spremaju zajedničku tužbu protiv policije, koja bi im mogla donijeti milijune funti odštete, prenosi u četvrtak Independent. Odvjetnici su poručili kako u tuži sudjeluje nekoliko stotina članova obitelji poginulih.

Tužba je spremna još od prošle godine, ali nije mogla biti podnesena dok nisu objavljeni konačni rezultati istrage. Tužitelji traže odštete od policije South Yorkshirea i West Midlandsa zbog ponašanja njihovih službenika na dan tragedije na stadionu, te navodne urote da se za sve okrive navijači Liverpoola.

Glasnogovornik odvjetničke tvrtke kazao je kako se tužba odnosi na zataškavanje i akcije koje su trebale krivnju svaliti na navijače Liverpoola. Također, na vidjelo je izašlo kako je policija South Yorkshirea potrošila 19 milijuna funti poreznih obveznika kako bi u istrazi pokušala ‘obraniti neobranjivo’.

U srijedu su objavljeni konačni rezultati istrage, u kojem su navedeni propusti policije i hitnih službi, a ti su propusti doprinijeli gubotku života 96 navijača na utakmici Liverpoola i Nottingham Foresta 15- trvanja 1989. godine. Navijači Liverpoola, objavljeno je, nisu krivi za najveću nogometnu nesreću u povijesti Engleske.

Komentiraj