HGSS-ovci s Biokova spašavali strance: “U samo par sati izmijenila su se četiri godišnja doba”

Pripadnici makarskog HGSS-a sinoć su s vrha Biokova spasili mladog Poljaka, koji se gore zatekao usred snažnog nevremena. Poljak je zapeo na Sv. Juri, vrhu Biokova, pa je nazvao centar 112 i rekao da ga je uhvatilo snažno nevriijeme te da se u napadu panike boji za svoj život.

“Dežurni spašavatelji, među kojima i doktor Stanice Makarska, odmah po dojavi izlaze na teren te kreću prema najvišem vrhu Biokova. U putu prema vrhu susreću dvoje Čeških državljanina mokre i pothlađene, utopljavaju ih i sjedaju u službeno vozilo. Po dojavi spašavatelji su kontaktirali dežurne djelatnike OiV-a koji se nalaze na tornju Sv. Jure, oni su pronašli unesrećenog mladića te ga utoplili u njihovoj zgradi. Nakon pregleda svi zajedno se spuštaju u bazu, u nadi da ćemo provesti mirnu noć”, objavio je makarski HGSS na svojoj stranici na Facebooku.

NEMA PREDAHA ZA SPAŠAVATELJENetom nakon povratka u bazu dolazi nova dojava sa Biokova. Mladić Poljski državljanin…

Posted by HGSS Stanica Makarska on Sunday, July 28, 2019

HGSS je u nedjelju poslijepodne spasio i troje mladih stranih državljana,m koje je jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo također na Biokovu. “Danas su se na Biokovu u samo par sati izmijenila četiri godišnja doba i po tko zna koji put vrijeme je pokazalo svoju nepredvidivost i dokazalo da može biti ‘klopka’ i usred ljetnih mjeseci. I ovog puta upozoravamo da se u planinu ne ide nepripremljen, tj. da se na vrijeme provjeri prognoza i ponese adekvatna oprema”, poručili su jučer makarski HGSS-ovci.

NA BIOKOVU ZIMSKI UVJETI U LJETNIM MJESECIMA Danas u 16:35 preko centra 112 Split dolazi dojava da se troje mladih…

Posted by HGSS Stanica Makarska on Sunday, July 28, 2019

Komentiraj