HGK: Savez udruga malih trgovaca želi sudjelovati u radu Udruženja trgovine

Savez udruga malih trgovaca Hrvatske (SUMT) želi se uključiti u rad Udruženja trgovine HGK kako bi aktivnije sudjelovali u procesima donošenja odluka koje izravno utječu na tržište i razvoj trgovinskog sektora, istaknuto je u četvrtak na sastanku dviju udruga, objavili su iz HGK.

“Zajedno možemo lakše artikulirati stvarne probleme i nastupati prema resornim Ministarstvima i Vladi”, kazao je potpredsjednik HGK za trgovinu i financije Josip Zaher.

Udruženje trgovine HGK, kako je naveo, upravo radi na prijedlozima dugoročnih mjera, strateških smjernica i aktivnosti koje se moraju poduzimati za osiguravanje dugoročnog održivog rasta sektora, posebice mjera koje moraju pratiti razdoblje post korona krize gospodarstva.

Jedan od ciljeva suradnje je i snažnija promocija hrvatske proizvodnje, rekao je Zaher.

Predsjednik SUMT-a Damir Aščić je kazao kako su razmatrali mogućnosti uključivanja predstavnika malih trgovaca u rad Vijeće udruženja za trgovinu HGK kako bi imali veći utjecaj na procese donošenja odluka od vitalne važnosti za trgovačko tržište.

“Želimo da se naše mišljenje čuje, a kroz HGK ćemo to lakše postići“, istaknuo je Aščić.

SUMT okuplja i predstavlja 65 posto svih malih trgovaca u Hrvatskoj, odnosno 360 pravnih subjekata sa 700 trgovina u 15 županija koji zapošljavaju oko 2.500 radnika.

Prošle godine su ostvarili promet od 1,8 milijardi kuna, a Savez objedinjuje i zastupa pet regionalnih udruga – Udruga malih trgovaca Zagreb, Udruga trgovaca Međimurje, Udruge trgovaca Slavonije i Baranje, Udruga trgovaca ‘051’ Rijeka te Udruga malih trgovaca Splitsko-dalmatinske županije.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner