HGK potvrdila reorganizaciju i smanjenje zaposlenih za 30 posto

Nakon jučerašnjih natpisa kako Hrvatska gospodarska komora planira otpustiti između 200 i 250 zaposlenika, danas su iz HGK potvrdili da smanjuju broj zaposlenih za 30 posto, odnosno isu u reorganizaciju.

“Radi digitalizacije internih procesa i zbog pada prihoda uzrokovanih pandemijom koronavirusa, HGK ide u sljedeću fazu reorganizacije, koja znači i smanjenje broja zaposlenih za 30 posto”, navodi se u priopćenju.

Podsjećaju kako od dolaska Burilovića na mjesto predsjednika HGK fokus stavljen na reorganizaciju poslovanja i povećanje efikasnosti sustava, u skladu s potrebama članica radi kojih HGK i postoji.

“Digitalna transformacija, u koju smo ušli još prije više od dvije godine, počela je ne samo projektom Digitalna komora kao finalnim proizvodom, nego i digitalizacijom internih procesa koji sami po sebi podrazumijevaju smanjenje broja djelatnika. Naime, digitalna transformacija bila je preduvjet za racionalizaciju i reorganizaciju Komore koju smo planirali provesti postupno, međutim nitko nije mogao predvidjeti korona krizu“, pojašnjava Burilović.

Ističe kako su se svi, takoreći, preko noći morali naviknuti na novu stvarnost koju najviše osjećaju i čije su najveće žrtve hrvatski gospodarstvenici te čije se poteškoće prelijevaju na čitavo društvo. U kontekstu HGK ovakvo stanje, kako navodi, podrazumijeva i značajan pad prihoda.

“Zbog svega toga odlučili smo ranije krenuti u sljedeću fazu reorganizacije HGK, koja, nažalost, znači i smanjenje broja zaposlenih za 30 posto. Nikada nije lako donijeti odluku o otkazima, ali ona je neizbježna“, poručio je Burilović te dodao kako HGK zajedno sa Zavodom za zapošljavanje priprema plan zbrinjavanja.

Inače, HGK zapošljava nešto više od 500 radnika.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner