Hezbollah smatra kako mu SAD ne može naštetiti

Autor:

epa06142469 A grab picture from Hezbollah's al-Manar TV shows Hezbollah leader Sayyed Hassan Nasrallah giving a speech from an undisclosed location in Al Khyam town in south Lebanon, 13 August 2017, during a rally to mark the 11th anniversary of the end of the 2006 war with Israel.  EPA/AL-MANAR TV GRAB HANDOUT  HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Čelnik libanonskog Hezbollaha je u nedjelju odbacio mogućnost žeščih američkih sankcija nad njegovom skupinom koju podržava Iran, istaknuvši kako im Sjedinjene Države nemaju kako naštetiti.

“Američka administracija sa svim dostupnim i mogućim sredstvima ne može naštetiti snazi otpora”, rekao je Sayyed Hassan Nasrallah u televizijskom obraćanju povodom godišnjice kraja Hezbollahovog rata s Izraelom iz 2006. godine.

Nasrallah tvrdi kako je Libanon meta zastrašivanja i prijetnji zbog Hezbollaha, organizacije koja je dio vlade u Bejrutu, no koju Washington smatra terorističkom skupinom. Dodao je kako je libanonskim dužnosnicima otkriveno da bi Izrael mogao započeti rat.

Njima su europski i američki službenici “tijekom diplomatskih susreta i međunarodnih posjeta… rekli da ako ne učine što žele, da će Izrael započeti rat protiv Libanona”, naglasio je Nasrallah. Nije otkrio što se traži od Libanona ili njegove organizacije.

Tenzije između Izraela i dobro naoružanog šijitskog Hezbollaha narasle su ove godine. Trump je tu skupinu prošlog mjeseca nazvao “prijetnjom” libanonskom narodu i regiji tijekom zajedničke konferencije za medije s premijerom te države Saadom al-Haririjem.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)