Herman Vukušić: “Postupci Borasa i Burilovića su ljigavi. Njihova objašnjenja još su ljigavija”

Autor:

03.02.2020., Zagreb,  Zajednica udruga hrvatskih branitelja lijecenih od PTSP-a odrzali konferenciju za novinare na temu prosvjeda "Stop govoru mrznje i medjusobnoj netoleranciji" cije je odrzavanje najavljeno za 9. veljace u Samoboru. Konferenciji za novinare nazocili su dr. Herman Vukusic, Ivica Turic glavni tajnik ZUHBL i Zeljko Baca predsjednik udruge branitelja Domovinskog rata.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

Psihijatar Herman Vukušić u petak je na svom Facebook profilu prokomentirao stanje s koronavirusom u Hrvatskoj i cijepljenje preko reda. Vukušić se, inače, zbog zaraze koronavirusom već dva tjedna nalazi u KB Dubravi.

Vukušić je prije nekoliko dana, također preko Facebooka, poslao poruku ministru zdravstva Viliju Berošu. Opisao je stanje u bolnici, te objavio fotografiju prozora koji se, kako kaže, 12 dana nije mogao zatvoriti, a medicinske sestre i tehničari taj su problem pokušavali sanirati selotejpom.

“Jučer mi je rađen CT pluća koji je pokazao kako mi je oštećeno preko 50 posto plućnog tkiva, uz omanji perikardijalni izljev. Ukratko, izvukao sam se kroz ušicu igle”, napisao je na početku psihijatar dodajući kako ima višegodišnju kroničnu leukemiju, koja je pod kontrolom. Spada, dakle, u riziču skupinu, ali ističe da mu nije palo na pamet tražiti cijepljenje preko reda.

“Ovo pišem u svjetlu ljigavih postupaka predsjednika HGK Luke Burilovića i rektora Zagrebačkog sveučilišta Damira Borasa i njegove bolje polovice koji su se cijepili preko reda.

Od njihovih postupaka ljigavija su samo njihova objašnjenja.

Boras veli da se, eto, slučajno zatekao na Stomatološkom fakultetu kada se osoblje cijepilo, ostalo je par doza, pa ‘da se ne baci’.

Po svojoj gluposti i amoralnosti jedino slično objašnjenje za ovakav nemoralni postupak javne osobe je ono ‘predsjednika’ Zorana Milanovića da je išao u čuveni klub u Slavonskoj ‘da se hrana ne baci’.

Burilović (koji se u međuvremenu pokušava posuti pepelom za svoj grijeh) usudio se u svojem opravdanju pozvati na status hrvatskog ratnog vojnog invalida ???

Dragi moj predsjedniče HGK, s obzirom da ste javno iznijeli svoje dijagnoze, dopustite mi da Vam kao osoba koja se 30 godina bavi zdravljem hrvatskih branitelja kažem kako trenutno ima na tisuće HRVI-ja koji su prioritetniji za cijepljenje od Vas !!!!!

Sve ovo se dešava u trenutku dok državi prijeti opasna potcijepljenost zbog upitnih isporuka dogovorenih doza i kontroverzi oko nekih naručenih cjepiva, a masa starijih građana (uključujući i moje roditelje) živi u kućnom zatvoru već godinu dana”, poručio je Vukušić.

Ministru Berošu poručio je da ovakvi ‘amoralni postupci ne zaslužuju istrage i očitovanja’, već – automatske sankcije i ostavke na sve javne dužnosti. “Na koncu, ali nikako i najmanje važno, nije li sramotno (bez uvredljivih konotacija) da nam naš istočni susjed može biti uzor po pitanju javno-zdravstvene strategije cijepljenja nacije?

Gdje je sada ta Europa u koju se zaklinjemo, gdje su sada sve te naše diplomatske veze i vezice i ‘odlični odnosi’ sa Europskom komisijom i njezinim čelnicima od kojih su neki tako prisni sa našim premijerom da ga pred kamerama štipkaju za guzu?

Novi sojevi korone su pred vratima i vrijeme je za državničko-diplomatsku ofenzivu u kojoj se mora misliti na zdravstvene interese hrvatskih građana bez kompromisa i sužanjskog odnosa prema Briselu”, poručio je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.