Herdman: “Respektirali smo Hrvatsku. Ne mislim da sam pretjerao u svojoj izjavi”

Hrvatska reprezentacija u nedjelju je slavila protiv Kanade slavila s 4:1 u drugom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru. Dva gola dao je Andrej Kramarić, a po jedan Marko Livaja i Lovro Majer. Nakon utakmice pred novinare je stao engleski izbornik John Herdman.

“Stvarno smo sjajno krenuli, razveselili smo navijače. Drugi gol Hrvatske je po mom mišljenju preokrenuo utakmicu jer smo morali loviti rezultat, a Hrvati su ubojice u tranziciji, onda je teško izvući se. Ako im daš samo malo prostora, iskoristit će ga. Imali smo šansi, ponosan sam kako smo se držali”, rekao je kanadski izbornik dodajući da su respektirali Hrvatsku.

“U prvih 25 minuta igrali smo na razini najboljih momčadi na svijetu, no Hrvatska je jaka momčad i kažnjava sve pogreške. Ponosan sam na svoje dečke”, poručio je.

Iako više nemaju šansi za nokaut-fazu, najavio je da će ići na pobjedu protiv Maroka: “Ispisali su povijest za svoju zemlju, ne moraju biti razočarani. Utakmica s Marokom i dalje je velika za nas. Dali smo si zadatak da zabijemo gol, a sada ćemo pokušati osvojiti bod ili pobijediti Maroko. Hrvatski vezni red preuzeo je uzde igre nakon naše početne dominacije. Trudili smo se koliko smo mogli.”

Uoči utakmice Englez na klupi Kanade John Herdman, nakon poraza od Belgije u prvom kolu, svoje je igrače motivirao tako što im je rekao da će s***ati Hrvatsku, a zatim je to još ponovio pred kamerama.

Andrej Kramarić je nakon utakmice zahvalio Herdmanu na njegovoj izjavi da će s***ati Hrvatsku, nakon čega su ga novinari pitali misli li sada da je ipak pretjerao. “Ne, ne mislim”, kratko je odgovorio Herdman.

Hrvatska nakon preokreta i uz dva gola Kramarića pobijedila Kanadu

Komentiraj