Herbert Diess potvrdio dolazak električnog VW ID.8

Screenshot YouTube

Predsjednik uprave Volkswagena, Herbert Diess, je nedavno otkrio novu strategiju tvrtke ‘NEW AUTO – Mobility for Generations to Come’, a potvrdio je i dolazak električnog SUV crossovera VW ID.8 na tržišta, piše msn.com.

Crossover srednje veličine će sličiti Atlasu, no o novom modelu nema mnogo informacija i poznatih detalja. Brojni stručni mediji su prenijeli vijesti da bi kompaktni SUV trebao snažno predstavljati daljnji razvoj tvrtke u području električnih vozila i imati novu softversku platformu. Na internetu su predstavljene i fotografije, neke su vrlo različite pa otkrivaju klizna vrata…

Model Atlas je izašao 2017. godine s ciljem veće dostupnosti modernih crossover vozila američkim vozačima i na drugim tržištima. Ne zna se kada će ID.8 biti službeno predstavljen javnosti, no Volkswagen ovim potezom prati kretanja u autoindustriji.

Veliki broj automobilskih tvrtki je nedavno najavio dolazak i prezentirao svoja električna SUV vozila, što potvrđuje kako je razvoj u ovom segmentu itekako važan i tražen.

Komentiraj