HEP traži veće cijene grijanja

Iz Hrvatske elektroprivrede najavili su da će Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji postaviti zahtjev za nove cijene grijanja i tople vode.

“Tarifne stavke za proizvodnju i za distribuciju toplinske energije utvrđuju se na temelju metodologija koje je donijela Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA). Stoga će visina promjene krajnjih cijena za kupce biti poznata tek nakon što HERA razmotri zahtjeve koje će podnijeti HEP, i donese odluke o novim tarifnim stavkama”, poručili su za Jutarnji list iz HEP-a, ne otkrivajući kakve će cijene tražiti, i u kojem dijelu usluga koje HEP-Toplinarstvo pruža.

“Napominjemo da je ove godine u više drugih gradova u Hrvatskoj u kojima ne posluje HEP-Toplinarstvo, zbog drastičnog povećanja ulaznih troškova poslovanja, već došlo do osjetnog poskupljenja toplinske energije”, ističu u HEP-u. Osim u Zagrebu, HEP-Toplinarstvo osigurava grijanje i toplu vodu, među ostalim, i u Osijeku. Procjenjuje se da od 150 tisuća kupaca toplinske energije u Hrvatskoj, 80 posto podmiruje svoje potrebe kod HEP-Toplinarstva.

Najava HEP-Toplinarstva da će zatražiti novi cjenik usluga u proizvodnji i distribuciji toplinske energije nije neočekivana, jer je o potrebi povećanja cijena grijanja govorio u nedavnom intervjuu Jutarnjem listu predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić. On je uvodno govorio o korekciji cijena grijanja, a na naše pitanje je li potrebno povećanje cijena, odgovorio je potvrdno, i to, dodao je, drastično.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]