trader.hep.hr

HEP Opskrba predstavlja novi proizvod na tržištu – HEPI Trader

HEPI Trader je ime nove usluge i softverske aplikacije HEP Opskrbe, kojom je velikim kupcima iz kategorije poduzetništvo omogućeno da samostalno upravljaju nabavom električne energije, imaju uvid u stanje na tržištu električnom energijom i kupuju na tranše.

“Iskustvo u radu s velikim kupcima iz kategorije poduzetništva, u Hrvatskoj, Sloveniji te Bosni i Hercegovini, pokazalo nam je da oni internacionalizacijom poslovanja ili prelaskom u vlasništvo velikih inozemnih kompanija stječu znanja o kupovini i upravljanju troškovima električne energije. Veliki industrijski kupci, posebice energetski intenzivni, traže cijenu električne energije koja im omogućava veću profitabilnost poslovanja. Cilj elektroprivreda u upravljanju portfeljem je omogućiti kupcima cjenovno konkurentnu i pouzdanu opskrbu električnom energijom, uz povećanu efikasnost proizvodnje, prijenosne i distribucijske mreže, kao i potrošnje energije kod krajnjih kupaca te smanjenje utjecaja na okoliš. Razvijena aplikacija je rezultat rada izvrsnog informatičkog tima, zahvaljujući kojem je HEP Opskrba sada u mogućnosti svim velikim kupcima ponuditi samostalno upravljanje nabavom električne energije i optimizaciju troškova“, objasnila je mr.sc. Tina Jakaša, direktorica HEP Opskrbe.

HEPI Trader se temelji na softverskoj aplikaciji HEP Opskrbe, dostupnoj na internetskoj stranici trader.hep.hr, koja velikim kupcima iz kategorije poduzetništvo omogućava da samostalno upravljaju nabavom, imaju uvid u stanje na tržištu i kupuju električnu energiju na tranše.

Proizvod je primarno namijenjen velikim kupcima HEP Opskrbe u Hrvatskoj, odnosno HEP Energije u BiH i Srbiji u kategoriji poduzetništvo (s godišnjom potrošnjom vecom od 0.5 GWh) električne energije.

trader.hep.hr

Komentiraj