HEP obustavlja ovrhe i isključenja struje u Sisačko-moslavačkoj županiji

Hrvatska elektroprivreda donijela je odluku o obustavi ovrha i iskapčanja električne energije kupcima na području Sisačko-moslavačke županije za razdoblje od prva tri mjeseca 2021. godine.

Kako su u utorak izvijestili iz te tvrtke, HEP u suradnji s nadležnim institucijama radi na pronalasku modela pomoći u podmirenju računa za električnu energiju kupcima kategorije kućanstvo, stradalima u potresu. Kao što je i do sada u svim katastrofalnim elementarnim nepogodama i kriznim situacijama znao odgovoriti na potrebe stradalih građana, HEP je i ovoga puta spreman izaći u susret i pružiti svu potrebnu pomoć svojim korisnicima i kupcima.

“Tijekom potresa bez opskrbe električne energije ostalo je 150.000 korisnika. Više od 150 radnika HEP-a napajanje je u najvećoj mjeri uspjelo vratiti u roku od 24 sata. Potpuno je uništeno 30 trafostanica. Ukupna šteta na elektroenergetskoj mreži i objektima, prema preliminarnim procjenama, veća je od 150 milijuna kuna. U tijeku je sanacija oštećene mreže i elektroenergetskih objekata”, navode u priopćenju.

Komentiraj