FaH/ Denis CERIĆ

HEP bez natječaja zaposlio HDZ-ovca bliskog Karamarku

Prema pisanju Indexa, bivši general Miljenko Filipović imenovan je direktorom korporativne sigurnosti HEP-a bez javnog natječaja.

“Sukladno internim propisima Hrvatske elektroprivrede „Uputi o postupku izbora i imenovanja na radna mjesta s posebnim ovlastima u društvima HEP grupe iz 2016. godine“ na radno mjesto predstojnika Ureda za korporativnu sigurnost Hrvatske elektroprivrede d.d. imenovan je ciljani kandidat Miljenko Filipović.

Ciljani kandidat imenovan je zbog značajnog poslovnog iskustva u području sigurnosti na nacionalnoj razini, ali i u području korporativne sigurnosti što je iznimno bitno budući da  HEP svojim većim dijelom poslovanja spada u tvrtke u čijoj nadležnosti je ključna nacionalna infrastruktura.

Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, osobne podatke o kandidatu ne možemo iznositi”, navodi se u odgovoru Indexu iz HEP-a.

Iz HEPA poručuju kako je to čest slučaj u državnim poduzećima, te su kratko napisali da je “imenovan zbog značajnog poslovnog iskustva u području korporativne sigurnosti”.

Filipović je rođen 1965. godine u Tomislavgradu, a bio je zapovjednik 1. Hrvatskog gardijskog zdruga te je jedan od dvanaestorice generala koje je Stjepan Mesić umirovio 2000. godine. Aktivan je u HDZ-u, a posebno je blizak s Tomislavom Karamarkom, za čije je vladavine postao predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak”. Prije Domovinskog rata bio je pripadnik Legije stranaca.

Komentiraj