Henry Cavill zbog viška kilograma izgubio ulogu Jamesa Bonda

Henry Cavill otkrio je u intervjuu za magazin Men’s Health da je izgubio ulogu Jamesa Bonda zbog svoje težine. On se prisjetio audicije za novog Jamesa Bonda u filmu „Casino Royal“ koja se održavala prije trinaest godina i kada se od njega tražilo da izađe iz kupaone ogrnut samo ručnikom.

„Vjerojatno sam se mogao bolje pripremiti. Sjećam se redatelja Martina Campbella koji je rekao ‘Vidi ti ovog malog debeljucu Henryja’. Tada nisam znao kako trenirati i kako biti na dijeti. No, dobro sam reagirao na istinu. Pomoglo mi je da postanem bolji“, rekao je Cavill koji je tada imao 23 godine i koji se prije toga pojavio u malim ulogama u tv seriji „Umorstva u Midsomeru“ i filmu „Grof Monte Christo“ prije no što je izgubio ulogu Jamesa Bonda koju je tada dobio Daniel Craig.

Cavill je kasnije izgubio glavne uloge u serijalu „Sumrak saga“ (od Roberta Pattisona) i filmu „Tristan i Izolda“ (od Jamesa Franca, ali je dobio sporednu ulogu) da bi nakon toga dobio ulogu u tv seriji „Tudori“ i glavnu ulogu u filmu „Besmrtnici“, zbog koje je šest mjeseci bio na dijeti. „To je bilo prvi puta da sam glumio u filmu  u kojem sam većinu vremena bio bez majice. To je vrlo emocionalna obaveza. Dodajte manjak hrane i višak pritiska i znat će te da je bilo teško“, objasnio je Cavill. Kasnije, Cavill je postao zvijezda glumeći Supermana u filmovima „Čovjek od čelika“, „Batman v Superman: Zora pravednika“ i „Liga pravde“. Slijedećeg mjeseca ćemo ga vidjeti na Netflixu u tv seriji „The Witcher“.

Komentiraj