Heni Erceg objavila izbor svojih kolumni iz Mladine

“Sir, vrhnje i fašizam” naslov je nove knjige novinarke i urednice Heni Erceg, u kojoj je objedinila izbor kolumni što ih posljednjih dvanaest godina redovito objavljuje u kritičkom slovenskom tjedniku Mladina.

“Šta moraš imati u glavi da bi se dosjetio zavrnuti rukave, uzeti komad kvalitetnog mramora, na njega ugravirati ustaški podzrav ‘Za dom spremni’, pa ploču s tim natpisom postaviti upravo u Jasenovcu, mjestu gdje je nekoć bio koncentracioni logor u kojemu su ustaše baš pod tim sloganom pobile više od 80 tisuća ljudi?”, pita autorica u jednoj od nekoliko desetaka kolumni prenesenih iz Mladine u knjigu od 350 stranica, koju su objavili riječki izdavač Ex Libris te Centar za kritičko mišljenje i portal tacno.net iz Mostara.

Kolumne Heni Erceg nepopustljivo su kritične prema nacionalizmu i mržnji svake vrste, a pisane su u tradiciji Feral Tribunea, političko-satiričkog tjednika iz Splita kojemu je Heni Erceg deset godina bila glavnom urednicom.

Prije nego što se 1993. priključila osnivačima Feral Tribunea, Heni Erceg bila je novinarka u splitskom studiju Hrvatske televizije, gdje se naročito istakla kao ratna reporterka.

“Sir, vrhnje i fašizam” njezina je četvrta knjiga.

 

Komentiraj