Helikopter na vrh Biokova dostavio opremu za gašenje požara

Oprema za gašenje požara na teško pristupačnom terenu na biokovskom vrhu Bukovac iznad Gornjih Brela dostavljen je helikopterom u utorak u poslijepodnevnim satima za skupinu vatrogasac koja je na požarište stigla pješice, doznaje se u Županijskom vatrogasnom operativnom središtu Splitu.

“Zbog jakog vjetra helikopter se tijekom dana nije mogao uključiti u gašenje ovog požara iz zraka te je za 14 vatrogasaca koji su blizu požarištu  stigli pješice, helikopter dostavio desantnu opremu za gašenje  vatre na teško pristupačnim terenu  a to su pumpe, cijevi i kanistri  vodom,” rekli su Hini u vatrogasnom središtu.

Tijekom sljedeće noći pet vatrogasaca će dežurati na požarištu  i intervenirati u slučaju rasplamsavanja vatre, rekli su vatrogasci. Objasnili su kako ima slučajeva da po pojavi razbuktavanje vatre nazočni vatrogasci trče za njom i gase je tako da spriječe njeno širenje.

Ovaj požar na biokovskom vrhu Bukovac iznad Gornjih  Brela buknuo je u ponedjeljak navečer, a tu su noć na požarištu dežurali vatrogasci iz Zagvozda.

Komentiraj