Helen Mirren slavi 75. rođendan

Rođena je 26. srpnja 1945. godine u Engleskoj. Što se tiče njenih roditelja, otac joj je bio Vasily Petrovich Mironoff, po porijeklu Rus, dok je njena majka čistokrva engleskinja Kathleen “Kitty” Alexandrina Eva Matilda (Rogers). Njen djed po ocu je bio general u vojsci i cijenjeni diplomat koji je nakon Oktobarske revolicije bio prisiljen preseliti u Englesku.

Ona je sa sestrom i mlađim bratom imala prilično mirno i sretno detinjstvo. Odmalena je voljela filmove i glumu. Nakon završene osnovne škole, u srednjoj se njen interes za glumu još više pojačava i proširuje. Počinje nastupati u školskim predstavama, a usporedo upisuje i školu za retoriku i glumu koja se nalazila u Londonu. Kada je napunila osamnaest odlazi na audiciju Narodnog kazališta za mlade i dobiva angažman.

Aktivno počinje glumiti u kazalištu, a njen glumački talent je bio neosporan i veoma brzo kao rezultat sjajnih nastupa, Helen biva pozvana da se pridruži trupi “Royal Shakespeare Company”. Polako počinje dobivati sve bolje uloge u fantastičnim predstavama, a brzo je počela dobivati i glavne uloge. Do početka sedamedesetih već se afirmirala u kazalištu kao sjajna glumica i samo je bilo pitanje kada će se pojaviti i na nekom filmu.

Komentiraj