Helen Hunt željela je režirati “Twister 2” s tamnoputim glumcima. Odbijena je

Prošlo je 25 godina otkako je film „Twister“ bio ogroman hit u kinima a u povodu te obljetnice glavna glumica Helen Hunt gostovala je u talk showu „Watch What Happens Live” voditelja Andyja Cohena. Radilo se o filmu u kojem je pored Helen Hunt glumio Bill Paxton kao „lovci na oluje“ te koji je u kinima diljem svijeta zaradio tada ogromnih 494 milijuna dolara. Film je režirao Jan De Boot, izvršni producent bio je Steven Spielberg dok je scenarij napisao Michael Crichton.

Prije godinu dana objavljeno je kako kompanija Universal Pictures želi oživjeti taj film i to s novom verzijom koju bio režirao Joseph Kosinski čiji novi film „Top Gun: Maverick“ uskoro stiže u kina. Međutim, Helen Hunt otkrila je u intervjuu kako u isto vrijeme ona željela režirati nastavak filma „Twister“ te je taj prijedlog iznijela jednom filmskom studiju kojeg nije htjela imenovati. Njezina ideja je bila da cjelokupna glumačka ekipa bude sastavljena od tamnoputih glumaca. Filmski studio odbio je njenu ideju.

Helen Hunt trenutno glumi u seriji „Blindspotting“ te je zajedno sa scenaristima te serije Daveedom Diggsom i Rafaelom Casalom napisala scenarij za nastavak filma „Twister“. Kazala je kako je namjeravala režirati „Twister 2“ ali je cjelokupni projekt odbijen. „Jedva smo dogovorili sastanak, bilo je to u lipnju 2020. godine, kada se stalno pričalo o rasnoj raznolikosti. Bilo bi super da smo snimili takav film“, izjavila je Helen Hunt poznata po ulozi u filmu „Bolje ne može“ sa Jackom Nicholsonom za koju je ulogu osvojila Oscara.

Ona nije znala reći bi li ponovila ulogu dr. Jo Harding u filmu „Twister 2“ iako je rekla da bi voljela pojaviti se nakratko u filmu i to kao starija i umornija Jo Harding. Čim je objavila ovu informaciju, stigle su objave podrške na društvenim mrežama poput one Paula Waltera Hausera, glumca iz filma „Cruella“, koji je na Twitteru objavio „Make. This. Movie”.

Komentiraj