Héctor Cúper napravio izmjenu igrača previše, DR Kongo ostaje bez dodatnih kvalifikacija za Katar

Demokratska Republika Kongo je u nedjelju na svom terenu pobijedila Benin s 2-0 i tako završila kvalifikacijsku Skupinu J s 11 bodova, jedan više od Benina. To bi DR Kongu trebalo donijeti doigravanje za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Trebalo bi, ali gotovo sigurno neće, jer je izbornik DR Konga Héctor Cúper u 90. minuti, dakle kad je već sve bilo riješeno, odlučio napraviti četvrtu izmjenu igrača u isto toliko prekida! Cúper, 66-godišnji Argentinac kojeg najviše pamtimo po trenerskim rolama u  Mallorci, Valenciji i milanskom Interu, zaboravio je da igrače, njih najviše pet, u toku utakmice smije mijenjati samo tri puta. Doduše, vjerojatno se tu ne radi samo o Cúperu, nego i njegovim asistentima, pa čak i igračima, koji očito nisu mislili na ovo.

Greška koju je stožer DR Konga napravio dat će Vjevericama, kako je nadimak reprezentacije Benina, priliku da kroz žalbu dođu do tri boda i doigravanje za odlazak u Katar.

Ovakve i slične se stvari zapravo događaju svugdje – nedavno je Wolfsburg izbačen iz prvog kola njemačkog kupa jer su protiv niželigaša Preußen Münstera u pobjedi 3-1 u produžecima napravili šestu izmjenu igrača. Trener Mark van Bommel se pravdao kako im je pomoćni sudac rekao da u produžecima imaju pravo na dodatnu izmjenu, međutim u kupu Njemačke ne postoji ovo pravilo koje vrijedi u UEFA natjecanjima.

Dramatična završnica u afričkim kvalifikacijama za Katar: Južnoafrički nogometni savez će tražiti ponavljanje utakmice s Ganom

Komentiraj