HDZ-OVAC Andrija Hebrang u emisiji Novi dan N1 televizije rekao je da je za preslagivanje vlasti i da je do krize vlasti došlo zbog medija “koji su 99 posto lijevi”. Na pitanje bi li u preslagivanju moglo biti ucjena, pa i da se od HDZ-a trži da odstupi ministar Hasanbegović, Hebrang je ustvrdio da je to normalno.

“U svim političkim trgovinama, a nema politike bez trgovine, ucjene su normalna stvar. Ako se ne uspiju dogovoriti, najbolje je da se mirno raziđu. Zlatko Hasanbegović je predivan primjer što mediji mogu iskriviti. Ne samo od njega, već i od svih nas su napravili fašiste”, rekao je Hebrang.

On smatra da je HDZ izgubio velik dio birača.

“Dio HDZ-ovaca, ili zbog vlastitih interesa ili ne sagledavajući kontekst o kojem govori, se okrenuo protiv stranke, poput Vladimira Šeksa koji je najprije dao podršku Karamarku, a sad smatra da ga treba srušiti. On ide ispod interesa neću reći stranke, već države, jer svaka stranka smatra da je interes države i interes stranke. Nije ovo bitka za Karamarka, on se već odrekao pozicije premijera, već je pitanje hoće li desnica zadržati vlast i to je bitka svih bitaka”, kazao je Andrija Hebrang.

Komentiraj