Na današnjoj komemoraciji za Slobodana Praljka puno poznatih lica iz hrvatskog javnog i političkog života. Među njima je bio i puno poznatih lica iz hrvatskog javnog i političkog života Milijan Brkić.

“General Praljak je istinski heroj Domovinskog rata. Još ednom je pokazao da su mu hrvatski narod, hrvatski branitelji, hrvatska republika, Bosna i Hercegovina i Hrvati u BiH iznad svega. Poslao je svima nama poruku na koji se način treba boriti za svoj narod i svoju državu”, rekao je Brkić za Novu TV.

Na novinarsko je li i državni vrh trebao biti na komemoraciji, Brkić nije izravno odgovorio. “Svatko tko osjeća Hrvatsku, Domovinski rat i hrvatske branitelje danas je tu. Oni koji nisu imaju svoje razloge za to i to morate njih pitati”, rekao je Brkić.

Ljubo Ćesić Rojs poručio je da su komemoracijom htjeli cijelom svijetu pokazati da stoje uz svoje suborce. “Neka nađu bilo kakav papir, ako je general Praljak potpisao bilo kakvu zapovijed da se počine zločini, onda ćemo i svi mi popiti otrov i počiniti isto kao i general Praljak”, rekao je Rojs, dodajući da takvog papira nema ni za Praljka, ali ni za Franju Tuđmana, Gojka Šuška, kao ni za Janka Bobetka.

Andrija Hebrang je, pak, poručio da nedolazak političkog vrha na komemoraciju pokazuje da nisu zreli političari. Dodao je da osuda koja mu je izrečena nije pravomoćna niti je pravno dovršena. “Tako da on nije umro kao ratni zločinac nego kao čovjek kojem je bila u tijeku izricana osuda”, rekao je Hebrang, koji je hvalio Praljka kao časnog i humanog čovjeka.

Komentiraj