Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Hebrang: Karamarka je smijenila velika svjetska sila, a ne beznačajna afera njegove žene

Govoreći o trenutačnoj političkoj situaciji, Andrija Hebrang je u jutrošnjoj emisiji Poligraf Hrvatskog radija otkrio zanimljivu tezu o Tomislavu Karamarku i pravim razlozima njegova odlaska iz politike.

“Karamarkovo razdoblje završava za mene još uvijek jako upitnim razlogom njegova odlaska. To će tek budućnost pokazati. Može li se rušiti čovjek koji je dobio pet izbora zaredom jer je tada još njegova nevjenčana supruga, prijateljica, imala neku firmu s nekim tko je savjetnik nekoga trećega? To je plitka izmišljotina za razlog i besmislica.”, rekao je Hebrang.

Karamarkov politički pad uvjetovale su dvije stvari, uvjeren je Hebrang i izjavio kako je prvi i najvažniji razlog međunarodni plan, odnosno utjecaj jedne velike sile na razvoj događaja oko INA-e. Iako zvuči tajnovito i ulazi u sferu teorija zavjere, Hebrang je ostao pri svojoj tezi i rekao da ne želi otkriti koja je to velika sila jer mu je dosta sudskih tužbi koje mu u zadnje vrijeme stižu na adresu.

“Drugi je razlog Karamarkova pada njegova najava kako će sprovesti lustraciju i nastaviti istraživanja ratnih zločina iz 1945. godine i kasnije. Karamarko se oteo svjetskom političkom “mainstreamu”, a neću vam reći koja velika politička sila stoji iza svega. Ta sila nije htjela da čeprkamo po prošlosti. Sve mi je tada bilo jasno i poslao sam Karamarku SMS. Nadam se da ga još čuva jer sam napisao:”Ovo je početak tvojeg kraja”. I četiri mjeseca poslije, to se ostvarilo”, rekao je Hebrang.

Hebrang je još jedan HDZ-ov veteran, uz Vladimira Šeksa koji javno tvrdi da je hrvatska država samo mali pijun u rukama svjetskih sila. Podsjetimo, Šeks je u izbornoj noći otprilike rekao isto što i Hebrang danas. Kazao je da se hrvatska politika vodi iz Buzina, aludirajući na sjedište američkog veleposlanstva u Hrvatskoj.

Komentiraj