Hebrang ima rak: “Garantiraju mi tri mjeseca, a onda ćemo vidjeti kako napreduje terapija”

Nekadašnji ministar zdravstva Andrija Hebrang boluje od raka limfnog sustava, otkrio je u razgovoru za 24sata.

Na ovu ozbiljnu i tešku bolest posumnjao je prije manje od godinu dana, nakon što je naglo počeo gubiti kilograme i osjećati konstantni umor. Ispričao je da je otišao na ultrazvuk abdomena i slezena je bila povećana, a nakon što je izvadio krv, vrijednosti su bile povišene.

Upitan kakve su prognoze, Hebrang kaže: “Garantiraju mi rok trajanja od tri mjeseca, a onda ćemo vidjeti”.

Rekao je i da se zbog bolesti nije javio iz mirovine da ide pomoći u borbi protiv pandemije koronavirusa.

“Naravno da bih se rado borio s koronom i pomagao liječiti druge, nego s limfomom, ali ne mogu birati. U ovoj situaciji se čuvam i pridržavam mjera. Nikuda ne izlazim, perem ruke, dezinficiram se i ako moram izaći, stavim masku te izbjegavam sve skupove”, rekao je 74-godišnji Hebrang.

Primio je prvu kuru terapije, a drugu će primiti u prosincu. Lijek je privatno naručio iz Austrije. “To je jedan pametan lijek koji se prima preko infuziju te tako ulazi u krvotok. Prepoznaje limfocite koji imaju karcinom i ciljano ih uništava. Primjenjuje se zadnjih 12 godina, a učinak mu ovisi o tome koliko je prošlo od prvih simptoma do uzimanja terapije”, objasnio je.

Dodao je kako se smrti ne boji jer je ispunio sve svoje živote ciljeve.

“Imam predivnu obitelj, sudjelovao sam u stvaranju Hrvatske, ostvario sam akademsku karijeru i nemam više što za odraditi. Zato se smrti ne bojim. Potpuno sam miran”, rekao je Hebrang.

Komentiraj