HDZ u Rijeci izlazi samostalno na izbore, ali ne isključuje neke oblike suradnje s partnerima

HINA/ Damir SENÈAR /ds

Predsjednik riječkoga Gradskog odbora HDZ-a Lucijan Vukelić u četvrtak je na konferenciji za novinstvo izvijestio da ta politička stranka izlazi na izbore samostalno u Rijeci, ali da ne isključuje neki oblik suradnje s partnerima, odnosno partnerski odnos i suradnju na temelju programa.

Upitan da to pojasni, Vukelić je kazao da za sada HDZ izlazi samostalno, a da će se suradnja s mogućim partnerima ostvariti ako se pokaže da postoji bliskost u programskom smislu.

Vukelić je ocijenio da HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Kristijan Staničić ima snagu i znanje zaustaviti negativne trendove u Rijeci te da će je znati pozicionirati na mjesto koje zaslužuje. Na ovim izborima građani imaju jasan odabir – žele li “još četiri godine Obersnelova neodgovornog upravljanja gradom, neostvarena obećanja i gospodarsko stagniranje i nazadovanje ili odgovornoga gradonačelnika kao što je Staničić”, rekao je Vukelić.

Kristijan Staničić je istaknuo da građani žele jasno profiliranu politiku, žele znati kome i zašto daju svoj glas, te da im to nudi HDZ. Ocijenio je da je na ovim izborima vidljiva “čista politička trgovina” u vidu koaliranja SDP-a i PGS-a, jer, kako je naveo, PGS je do sad godinama kritizirao SDP a sad surađuje s njim. Birači su bili više puta izigrani s takvim političkim trgovinama, rekao je.

Na novinarsko pitanje hoće li, u slučaju pobjede na izborima, nastaviti s projektom obnove broda “Galeb” i Palače Šećerane, za što je Grad Rijeka dobio 69 milijuna kuna iz EU fondova, Staničić je rekao da namjerava nastaviti sve dobre projekte sadašnje gradske uprave, tako da namjerava nastaviti i ovaj jer bi, kako je istaknuo, bilo suludo ne iskoristiti dobiveni novac.

Komentiraj