HDZ proziva župana Bajsa: “Krši zakon jer novcem za medicinsku skrb plaća kredit za gradnju nove bolnice”

Iz bjelovarsko-bilogorskog HDZ-a u srijedu su prozvali župana Damira Bajsa da krši zakon tako što novac koji država plaća bolnici za svakodnevnu medicinsku skrb nad pacijentima koristi za otplatu kredita za gradnju nove bjelovarske bolnice.

“Umjesto iz EU fondova (kao što je to slučaj s bolnicom u Varaždinu) župan Bajs izgradnju financira kreditima na teret sadašnje bolnice, odnosno građana naše županije”, priopćili su iz HDZ-a.

Time se, ističu, očito krši zakon jer novcem koji država plaća bolnici za svakodnevnu medicinsku skrb nad pacijentima župan Bajs otplaćuje kredite.

“Bolnica još nije niti dovršena, a ovih dana doznajemo da se njome nažalost već bavi i Uskok. Da zaključimo, veliko DA za novu bolnicu i veliko NE kriminalu u novoj bolnici”, navode u HDZ-u.

Napominju da od najniže do najviše razine bezrezervno podupiru gradnju nove bolnice u Bjelovaru, da je ona za njih jedan od glavnih prioriteta u županiji te da je što prije treba završiti.

Izražavaju uvjerenje da će Marko Marušić, HDZ-ov kandidat za bjelovarsko-bilogorskog župana, po stupanju na dužnost župana u suradnji s Vladom završiti taj projekt u najkraćem roku.

U HDZ-u tvrde da je projekt izgradnje nove bolnice mijenjan četiri puta, a cijena izgradnje je 60 posto više od planirane.

Komentiraj