Županijski odbor HDZ-a Zagrebačke županije poslao je priopćenje medijima u kojem tvrdi da su u četvrtak predali zahtjev za opoziv Mihaela Zmajlovića (SDP), predsjednika Skupštine Zagrebačke županije, uz potpise 26 od ukupno 51 vijećnika.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u petak je, zajedno sa Zmajlovićem, održao konferenciju za novinare, na kojoj su HDZ optužili za kupovinu vijećnika u županiji nudeći im zapošljavanje u državnim institucijama, ali i novac. Prozvao je Jasminku Mataušić, koja je prošlog tjedna putem otvorenog pisma napustila HSS.

“Pozivam Mataušić da vrati mandat koji je dobila jer to nije njen mandat nego HSS-a. Pouzdano znamo da tri godine traži posao i da joj je obećano radno mjesto u državnim institucijama”, rekao je Beljak te podsjetio da je za trgovinu bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo odležao zatvorsku kaznu.

Zmajlović smatra da se pokušava izvršiti kaos u županiji te da se ljude vrbuje i pokušava ucijeniti. ‘Sjednicu skupštine sam odgodio jer sam želio da se usijane glave u HDZ-u ohlade. Sjednica će se odžati u zakonski propisanom roku’, kazao je Zmajlović, kako prenosi N1.

 

Komentiraj