HDZ pozvao SDP i koalicijske partnere da jasno kažu kada će raspustiti Sabor

Borna Filic/PIXSELL

Član Predsjedništva HDZ-a i glasnogovornik Kluba zastupnika Gordan Jandroković pozvao je u četvrtak čelne ljude SDP-a i njegove koalicijske partnere da jasno kažu kada će raspustiti Hrvatski sabor kako bi predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović mogla raspisati parlamentarne izbore.

“To je demokratski minimum i to bi bilo korektno, ne samo prema političkim strankama, već i našim građanima. Država je već dugo vremena talac ponašanja čelnika SDP-a. Građani žele živjeti bolje, ići prema naprijed i imati kvalitetnije gospodarstvo i standard”, izjavio je Jandroković na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Namjerno izazivanje konfuzije

Jandroković smatra da je izvanredna sjednica Hrvatskog sabora raspisana zbog namjernog izazivanja konfuzije u javnosti oko datuma izbora jer, drži, za takvu sjednicu nema razloga.

Optužio je premijera Zorana Milanovića da ne zna koje su točke na dnevnom redu izvanredne sjednice jer je kazao da će se tamo naći i izmjene Zakona o potrošačkom kreditiranju, iako taj zakon nije na dnevnom redu.

“Niti jedna od točaka nije toliko hitna da nije mogla sačekati redovito zasjedanje. Nikakvog razloga za izvanrednu sjednicu nije bilo, osim stvaranja zabune i pokušaja da se u javnosti izazove nemir kada će biti parlamentarni izbori”, rekao je Jandroković.

Milanović se “prenavlja” i joguni

Milanović se ponaša infantilno, pokušava se zabavljati i biti duhovit, citira stihove, javno se “prenavlja”, joguni i izaziva, no to građanima više nije važno jer od njega očekuju samo da kaže kada će biti izbori. Država je u vrijeme vlasti SDP-a ozbiljno unazađena, kaže Jandroković.

Optužio je Milanovića da se tako ponaša zbog “paničnog straha od gubitka vlasti” i zbog “velikog ega i narcizma”, tako da ga “pojedinim potezima podsjeća na rimske vladare koji su isključivo zabavljali sebe, ne vodeći uopće računa o narodu koji danas u Hrvatskoj iznimno teško živi”.

Komentirajući Milanovićev poziv predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku na sučeljavanje citiranjem stihova pjesme grupe Haustor “Izađi i bori se”, ustvrdio je kako se radi o komunikaciji ispod svake razine. Promašena je i sama Milanovićeva poruka jer je Karamarko u zadnje tri godine više puta obišao Hrvatsku, pa takav poziv nema smisla od čovjeka “koji je pobjegao iz Knina i Sinja”.

Milanović je slušao Nedu Ukraden

“Danas se boji i Vukovara te zbog toga, kako ne bi morao u taj grad, navodno ide i ranije s izborima. Što reći nego se nasmijati”, rekao je Jandroković.

Za kraj je poručio Milanoviću da pročita stihove iz pjesme “Treći svijet” grupe Haustor, iako, kako je rekao, “Milanović tada sigurno nije pratio Haustor već je slušao Nedu Ukraden”.

Komentiraj